ОБЗОР НА УЛТРА СЦЕНАТА В ЕВРОПА (17.04-24.04)

Днес ще ви представим репораж от най-интересните събития от трибуните в Европа за периода от 17.04 до 24.04.



ПАРТИЗАН В БЕЛГРАДСКОТО ДЕРБИ




Дербито срещу циганите се игра на 18.04, първият ден след Великденските празници и предложи изцяло положителни емоции за Гробарите. Победа с 3-1 и тотален разгром над противника по трибуните на „Мала Маракана“. С победата Партизан изравниха по точки циганския отбор на Белград на върха и по всичко изглежда, че титлата в Сърбия ще бъде в черно-бяло. Преди мача сблъсъци с полицията, на самият мач супер хореография и пирошоу от южната трибуна на стадион Райко Митич и пълно мълчание от северната страна. Не малка група членове на Сектор Г също бяха на мача и подкрепиха за пореден път братята ни.  

ДИНАМО ЗАГРЕБ - ХАЙДУК СПЛИТ




През уикенда се изигра дербито на Хърватска и ни показа съвсем ясно, че дългата и изморителна война на ВВВ ( Bad Blue Boys) се е отразила върху техният брой. Полупразната трибуна зад една от двете врати на Максимир крещи за злините сторени от Мамич през последната декада. От другата страна Хайдук Сплит с посещаемост равна на домакинската . Въпреки това и тяхната подкрепа е далеч от най-доброто през годините. Лична преценка на автора на тези редове - дербито на Хърватска е мач, тотално загубил блясъка си, благодарение на игрите на Мамич и финансовите проблеми на Хайдук през последните години.

РАПИД ВИЕНА - АУСТРИЯ ВИЕНА




  
Двата отбора от столицата на Австрия се изправиха за пореден път един срещу друг през изминалата седмица и ни предложиха ... нищо ново. Нищо ново от гледна точка на това, че Зелено-Белите от Рапид направиха идейна и красива хореография, както и надпис на оградата гласящ „ В стила на младежта блести нашият град“ – намек, че младото поколение е предимно от ултраси на Рапид. От другата страна Виолетовите не предложиха нищо интересно и за нас остава въпроса дали толкова си могат, или просто не искат да са помпозни като техните съседи.

СЕНТ ЕТИЕН - РЕН


Наказанието за мач на празни трибуни не можа да спре феновете на Сент Етиен. По време на мача ултрасите нахлуха на празния стадион, оказвайки подкрепа на своят отбор. Мачът бе прекъснат за 15 минути, докато ултрасите напуснат съоражението.
Футболът без фенове , е едно нищо ;)  
  
Предлагаме ви и няколко снимки от различни мачове играни през изминалия уикенд:
Краковия - ЛЕГИЯ

ХАМБУРГЕР ШФ - Дармщадт

Ювентус - ДЖЕНОА


Празненства за 80 годишнината на Стадион Де Куип Ротердам (ФЕЙЕНОРД )

За финал искаме да ви кажем, че в края на седмицата предстои дербито на нашата столица. Обективите на световните ултрас издания ще бъдат насочени към София и не се съмнявайте, че Сектор Г ще обере овациите . От вас се очаква единствено да бъдете на стадиона и да носите със себе си вярата и желанието си за победа над умиращата синя сган.
СЕКТОР Г  ЩЕ ИЗРЕВЕ КАТО ЕДИН! 


  


Коментари

Популярни публикации