ОБЗОР НА УЛТРА СЦЕНАТА В ЕВРОПА 20/09 - 22/09




ПРИЯТЕЛИ, НИЕ ПАК СМЕ ТУК! КАТО ЗА НАЧАЛО Е ВРЕМЕ ЗА ОБЗОР НА СЛУЧИЛОТО СЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ТЕРЕНИ И ТРИБУНИ ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ УИКЕНД!


                                              

                                             ПАРТИЗАН - ЗВЕЗДА

Започваме с топ мача на Сърбия, където се състоя поредното вечно дерби между нашите братя от "Партизан" и циганите от звезда. Както се очакваше, двубоят предложи много емоции и интересни моменти, а "Партизан" успя да измъкне победата с 2-0 след голове в края.
Хореография, пиротехника, множество банери и от двете страни превърнаха двубоя в един истински спектакъл за обикновения зрител.  Хореото на "гробарите" имаше за цел да покаже как цялата държава помага на мангалите и бута клуба им напред. В този мач обаче, никой не можа да ги спаси. SISAJ, ZVEZDO!








                                                                  МИЛАН - ИНТЕР

В Италия също беше горещо като събота вечер в Милано се изправиха един срещу друг градските съперници "Милан" и "Интер", а "нерадзурите" успяха да спечелят с голове през втората част. И двете трибуни ни предложиха зрелищни представяния със солидна доза пиро от страна на червено-черната част. Заедно с многобройните малки и големи знамена за веене ефектът му беше наистина забележителен!

Хореото на нашите приятели от Curva Sud изобразяваше патрона на Милано Свети Амвросий, стъпил върху  синьо-черната змия. От двете му страни имаше надписи: “Легендата разказва история, плод на фантазията и въображението;  ... "но историята учи, че дори господарят се е поддал на изкушението”, а отдолу се четеше "От Дявола - вярата". (бел.ред. - италианският ни е като българският за Гонзо, така че ако имате по-точен превод, споделете ;) )
От отсрещната страна отговориха с годината на своето основаване и посланието: "Никой никога няма да ни спре".



ИФК ГЬОТЕБОРГ - СИРИУС


Мач от шведската "Екстра" лига противопостави отборите на "Гьотеборг" и "Сириус", намиращи се в средата на класирането. Домакините успяха да спечелят трите точки с измъчена победа с 2:1, но на трибуните обстановката бе повече от приповдигната. Хореографията им беше свързана с тежката репресия, която правителството и шведската полиция оказват върху ултра културата из цялата страна. Тя беше съпроводена и доста пиротехника.




ХАМАРБИ - АИК


Оставаме в Швеция. Отборите на "Хамарби" и АИК заформиха изключително здраво дерби, като победители от него излязоха домакините отново с резултат 2-1.
Домакините ни предложиха хореография, покриваща целия им фенски сектор и представляваща ултрас, който държи запалена факла. От своя страна гостите бяха опънали огромен банер по средата с жълто-черни знамена из целия сектор съпроводени с обилно пиро.


ПАОК - АРИС


Късна драма успя да донесе точката на ПАОК с гол след 90-тата минута в градското дерби срещу "Арис". Пълен стадион и множество пиротехнически изделия в домакинския сектор не успяха да помогнат на миналогодишния шампион на Гърция да запише четвърта поредна победа от началото на първенството.



ЗЕНИТ - РУБИН (КАЗАН)

Отново се прехвърляме на север, където "Зенит" посрещна "Рубин" на модерния си нов стадион. Изключителна игра и резултат от 5-0 оставиха руския шампион на върха след десетия кръг на точка пред московските ни братя от ЦСКА. А вие сами може да видите какво бяха приготвили на трибуните домакините от Сант-Петерсбург...



НЮРНБЕРГ - КАРЛСРУЕ

Прехвърляме се в немската "Втора Бундеслига", където домакините от "Нюрнберг" отново ни показаха интересна хореография с участието и на пиро в нея. 
Изобразени бяха редица световно известни личности от изминалия век с огромен банер над тях, гласящ : "Всички империи са създадени от кръв и огън." Sehr gut, sehr gut!



ЦЮРИХ - ТЮН

В Швейцария домакините от "Цюрих" ни представиха интересна хореография, която може да видите в снимката отдолу. Някой май редовно ходи на зъболекар...



СЛАВИЯ - СПАРТА


Чешкото дерби отново не изневери, но на терена имаше само един отбор. "Славия" разгроми с 3-0 градския си съперник и остана еднолично на първото място в класирането. Множество банери и пиротехника и от двете страни.




КАЙЗЕРСЛАУТЕРН - МАГДЕБУРГ

Гостите от "Магдебург" с добра гостуваща бройка - скромните 4000+...



ШЛЬОНСК - ЗАГЛЕБИЕ


4-4 на терена и дерби на трибуните! Хорео и от двата тима, съпроводено с пиро от домакините, допринесоха за страхотната атмосфера по трибуните.









И ТАКА, ПРИЯТЕЛИ, ТОВА БЕШЕ ОТ НАС И СЕДМИЧНИЯ ОБЗОР. 
УТРЕ ОТКРИВАМЕ СЕЗОНА ЗА КУПАТА И ВИ ОЧАКВАМЕ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА, ЗА ДА ДАДЕМ ПОДОБАВАЩО НАЧАЛО НА БИТКИТЕ И НА ТОЗИ ФРОНТ. ЦСКА СЕ ПОДКРЕПЯ НА ТРИБУНИТЕ, ЩЕ СЕ ВИДИМ НА СТАДИОНА!

Коментари

Популярни публикации