ОБЗОР НА УЛТРА СЦЕНАТА В ЕВРОПА 28/09 - 30/09

Унион (Берлин) - Айнтрахт (Франкфурт)

Започваме обзора за този уикенд от столицата на Германия, където новакът в Бундеслигата "Унион" посрещна "Айнтрахт" . Гостите от Франкфурт, които бяха изминали пътя от 580 км. до Берлин, се погрижиха началото на мача да бъде отложено за кратко, запалвайки обилно количество от факли и димки. Стадионът се пръскаше по шевовете с над 22 хиляди по трибуните.
Тук е момента да посъветваме говедото Борис Касабов да ни удостои с удоволствието да изчезне от медииния ефир веднъж завинаги защото с коментари като: "Аниматора продължава да надъхва агитката на домакините" доказва тежкото си умствено изостанало състояние.








Айнтрахт (Брауншвайг) - Халешер
 
Трета Бундеслига и този път не разочарова. Един срещу друг се изправиха два от претендентите за промоция догодина.
Домакините от Брауншвайг бяха подготвили изнлючително интересно хорео, включващо редуване на сини и жълти флагчета по блокове и огромен транспарант : " Един път лъвове, завинаги лъвове". По средата му бяха издигнати някои от футболистите им, носещи различни екипи през годините.
Гостите от Хале, пропътували дистанцията от 180 км., бяха препълнили сектора си  и с множеството си знамена също допринесоха за добрата атмосфера по трибуните.





Легия (Варшава) - Лехия (Гданск)

Когато става въпрос за мач на Легия (Варшава), обикновено в съзнанието на всеки футболен фен изниква представата за много пиро, дим и забележителни хореографии. Е, мача на столичани и този път протече именно така - огромна хореография и надпис на оградата "Кой ще те защити, Полша ?" , иронизирайки управлението в държавата, където хората трябва да избират между леви, десни, независими и други, имащи за цел да финансират собствените си партии и интереси пред тези на обикновенните хора.
Определено ги разбираме поляците!



Ерфурт - Хемии (Лайпциг)
 
В четвърта регионална дивизия, нашите приятели от Рот Вайс се изправиха в кърваво дерби срещу един от основните си врагове. На трибуните на "Щайгервалд щадион" бе изключително интересно за разлика от събитията на терена, където двубоят завърши с безличното 0-0!
Много пиро и голям транспарант на оградата не успяха да вдъхновят червените за победа. Мършите от Хемии също отвърнаха с доста пиро и много знамена +  шалчета.









Милан - Фиорентина

Катастрофалното представяне на "росонерите" продължава, като този път CURVA SUD не издържаха и напуснаха стадиона в 60 - тата минута на мача.




Гренобъл - Каен

25 години на една от основните групи на Ултрас Гренобъл "Red Kaos" беше причината за хореография, на която бяха изобразени всички знамена на трибуната им, съчетани с много пиро.





Атлетико Мадрид - Реал Мадрид
Добра хореография от страна на "Атлети", включваща червени и бели картони с голям транспарант "Неукротим дух" и рисунка между него.





Висла Краков - Краковия
Отново голям мач в Полша. Дербито на Краков ни предложи мкого зрелище по трибуните. Хореография с картони през първата част и хорео, изобразяващо ултрас с маска, намиращ се зад изплашен фен на Краковия. Много пиротехника, kurwa!


Коментари

Популярни публикации